Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

RKC Sport Event 2022

In het weekend van 28 t/m 30 januari 2022 vindt het RKC Sport Event plaats. Tijdens dit weekend kunnen deelnemers zelfstandig of in groepsverband een sportprestatie aangaan en zich hiervoor laten sponsoren voor het RKC. Wielrennen, schaatsen, (hard)lopen, zwemmen, zo maar wat voorbeelden van sportdisciplines waarop jij je grenzen kunt verleggen. Een combinatie van verschillende sporten kan natuurlijk ook, zoals een triatlon! Je kiest zelf waar en wanneer je in dit weekend je sportieve uitdaging aangaat. Tip: laat je prestaties registreren via Strava of Garmin. 

Naast individuele deelname kun je ook samen met je collega's, vrienden, familie, enz. als team een prestatie aangaan voor het RKC. Is 200 kilometer bijvoorbeeld een iets té grote uitdaging, dan rijd je bijvoorbeeld met zijn tweeën allebei 100 kilometer. Of in een team van 4, waarvan iedere deelnemer 50 kilometer voor zijn of haar rekening neemt. Met elkaar volbreng je als team de uitdaging van 200 kilometer. Een ander goed voorbeeld is met 4 personen een marathon (42 km) te volbrengen, waarbij iedereen ruim 10 km hardloopt. 

Via deze site kun je je inschrijven en laten sponsoren! Schrijf je HIER in!

 

Het RKC Sport Event is mede ontstaan vanuit een alternatief voor de RKC prestatietocht op de Weissensee in Oostenrijk. In 2021 hebben we als alternatief de 200 KM Tocht op Nederlands ijs georganiseerd. Dit was een groot succes! Bij velen leeft de wens om weer op het Oostenrijkse ijs de prestatietocht te schaatsen. Vanuit het RKC wordt er geen georganiseerde reis richting de Weissensee georganiseerd, maar op eigen initiatief deelnemen in Oostenrijk kan natuurlijk wel! Ook kan men onderling afspreken om gezamenlijk af te reizen richting Weissensee en daar op vrijdag 28 januari de 200 km te schaatsen. Vanuit het RKC bieden we ook graag een alternatief voor de RKC prestatietocht door middel van dit RKC Sport Event weekend!

Met het RKC Sport Event hopen we met elkaar een mooie opbrengst te genereren wat we kunnen inzetten voor het RKC voedselproject in Namibië. Het afgelopen jaar werd des te meer duidelijk dat steun voor de meest primaire levensbehoeften noodzakelijk is voor de bevolking in Block E. De werkloosheid was al gigantisch hoog en is door alle maatregelen alleen maar toegenomen. In Rehoboth betekent geen werk geen inkomen en dus ook geen eten. De armoede is nog nooit zo immens geweest. Als reactie hierop heeft het RKC een grootschalig voedselproject opgezet. Bewoners van Block E worden hierdoor structureel ondersteunt met voedsel- en levensmiddelenpakketten. Naast de praktische hulp is er ook persoonlijke aandacht en gebed voor de mensen die worden bezocht of hun pakket op het RKC komen ophalen. We zijn dankbaar dat we hierin mogen voorzien.

Help mee, ga de uitdaging aan en schrijf je hieronder in voor jouw unieke belevenis!

Deelnemen Sponsoren

De deelnemers

Alle deelnemers
258