Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

RKC Sport Event 2022

In 2022 vindt het RKC Sport Event plaats. Gedurende dit jaar kunnen deelnemers zelfstandig een sportprestatie aangaan en zich hiervoor laten sponsoren voor het RKC. Wielrennen, schaatsen, (hard)lopen, zwemmen, zo maar wat voorbeelden van sportdisciplines waarop jij je grenzen kunt verleggen. Een combinatie van verschillende sporten kan natuurlijk ook, zoals een triatlon! Je kiest zelf waar en wanneer je deze sportieve uitdaging aangaat. 

Naast individuele deelname kun je ook samen met je collega's, vrienden, familie, enz. als team een prestatie aangaan voor het RKC. Is 200 kilometer schaatsen bijvoorbeeld een iets té grote uitdaging, dan rijd je bijvoorbeeld met zijn tweeën allebei 100 kilometer. Of in een team van 4, waarvan iedere deelnemer 50 kilometer voor zijn of haar rekening neemt. Met elkaar volbreng je als team de uitdaging van 200 kilometer. Een ander goed voorbeeld is met 4 personen een marathon (42 km) te volbrengen, waarbij iedereen ruim 10 km hardloopt. 
 

Via deze site kun je je inschrijven en laten sponsoren! Schrijf je HIER in!

 

Het RKC Sport Event is mede ontstaan als een alternatief voor de RKC prestatietocht op de Weissensee in Oostenrijk. In 2021 hebben we als alternatief de 200 KM Tocht op Nederlands natuurijs georganiseerd. Dit was een groot succes! 

Er ligt nu geen ijs, maar dat wil niet zeggen dat je dit jaar stil hoeft te zitten! In 2022 staat het hele jaar centraal om op een moment dat het jou uitkomt op een zelfgekozen locatie, in beweging te komen voor het RKC! Schrijf je in voor een (halve) marathon, bind je schaatsen onder, fiets je in het zweet of ga de uitdaging aan in een andere tak van sport! Verbreek je eigen persoonlijke record en laat je hierbij sponsoren voor het RKC! Tip: laat je prestaties registreren via Strava of Garmin en deel het op Social Media #RKCSportEvent

Met het RKC Sport Event hopen we met elkaar een mooie opbrengst te genereren wat we kunnen inzetten voor het RKC voedselproject in Namibië. Het afgelopen jaar werd des te meer duidelijk dat steun voor de meest primaire levensbehoeften noodzakelijk is voor de bevolking in Block E. De werkloosheid was al gigantisch hoog en is door alle maatregelen alleen maar toegenomen. In Rehoboth betekent geen werk geen inkomen en dus ook geen eten. 

De armoede is nog nooit zo immens geweest. Als reactie hierop heeft het RKC een grootschalig voedselproject opgezet. Bewoners van Block E worden hierdoor structureel ondersteunt met voedsel- en levensmiddelenpakketten. Naast de praktische hulp is er ook persoonlijke aandacht en gebed voor de mensen die worden bezocht of hun pakket op het RKC komen ophalen. We zijn dankbaar dat we hierin mogen voorzien.
 

Help mee, ga de uitdaging aan en schrijf je hieronder in voor jouw unieke belevenis!

Deelnemen Sponsoren

De actuele cijfers

€ 2.360,-
Ons doel is 10.000
28 donaties2 deelnemers

De deelnemers

Alle deelnemers
258