Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Windkracht 4 tot 6, mistig, tikkeltje vochtig en het geluid van schreeuwende meeuwen; welkom op de Kennemer Golf & Country Club. Dit jaar mogen we op deze prachtige golfbaan aan de kust de Goedendoelendag invullen. Dit betekent dat we gekozen zijn als ‘goede doel van het jaar’ en de baan gratis mogen gebruiken. Wat een geweldige weelde om op een top 10 baan in Nederland bijeen te mogen komen om te golfen voor het RKC.

De 7e editie is voor het eerst volledig uitverkocht. Vanaf 11.00 uur stromen alle deelnemers die de 22 flights zullen bemannen binnen en worden onder het genot van een bak koffie welkom geheten. Traditiegetrouw spelen we in de teamvorm ‘Texas Scramble’ waardoor elk viertal elkaar beter leert kennen tijdens de 18 holes die toch een kleine vijf uur wandelen in beslag nemen. Opvallend is dat er naast de gezelligheid ook elk jaar wat meer competitiedrang lijkt te ontstaan op de dag. Of het te maken heeft met de geweldige prijzen van chocolade die atelier Van Noppen elk jaar beschikbaar stelt, of dat men heel graag de enorme beker mee naar huis wil nemen weten we niet. Wel merken we dat de gemiddelde handicaps omlaag gaan en het spel in de baan sneller wordt.

Een nieuwe fase

Dit jaar werd er beter gescoord dan ooit. Meerdere teams komen binnen met een score van -7 ten opzichte van de baan. Voordat hen medegedeeld wordt of dat genoeg is voor een chocolade prijs start een andere vorm van scoren. De veiling. Veilingmeester Henk-Jan Kerkhof is voor het zevende jaar in successie van de partij en dat betekent humor, spanning, snelheid, scherpte en heel veel opbrengst. Voordat de eerste kavel onder de veilinghamer verschijnt legt René Ruitenberg open en eerlijk uit dat het RKC een lastig jaar heeft gehad. De visie herzien , terug naar de basis en daarmee de organisatie aanpassen is niet makkelijk geweest. Maar was wel nodig om weer gezond te worden is de stellige overtuiging. Op dit moment wordt er volop gewerkt aan een compleet nieuwe speeltuin, een tweede pannakooi (voetbal) voor de jongere kids en zijn een aantal klaslokalen veranderd in day-care ruimtes (voor kinderen van 3-6 jaar). We staan aan het begin van een nieuwe fase (time two).

 

Golf4Hope

Vervolgens legt oprichter van de golfdag, Tjeerd van der Schee, uit dat de golfdag de komende jaren door gaat in een nieuwe naam. Vanaf 2020 draagt de dag de naam Golf4Hope. Hiermee wordt niet alleen nog voor het RKC gespeeld, maar ook voor andere goede doelen. Volgend jaar ook stichting Compassion. De motivatie achter deze wijziging is de liefde om bij te kunnen dragen aan projecten die nog echt gebouwd moeten worden, zo verteld Van der Schee. Het RKC heeft grotendeels financiën nodig voor de exploitatie, bij andere doelen moet er nog iets concreets gerealiseerd worden.

Of dit open en eerlijke verhaal de veiling een extra duwtje heeft gegeven zal onbeantwoord blijven, maar de score op de veiling is ongeëvenaard. Wanneer door medeorganisator Michelle Wijnhout aan het einde van de dag de cheque met daarop het eindbedrag wordt overhandigd aan René Ruitenberg is de emotie voelbaar. Met een bedrag van € 70.600 euro worden maar weer eens alle records verbroken. De dankbaarheid is enorm. Dank aan eenieder die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan deze extreme opbrengst! Wij geloven dat de spreuk ‘Geef en je zult gegeven worden’ zal gelden in welke vorm dan ook.

Op naar volgend jaar!

#rkcprestatietocht

Inschrijving 5e editie RKC Prestatietocht geopend

De inschrijving voor de vijfde editie van de RKC Prestatietocht is officieel geopend. Deelnemers kunnen zich aanmelden tot en met 23 november 2019 voor dit sportieve event op de Oostenrijkse Weissensee. De Alternatieve Elfstedento... Lees meer

#rkcprestatietocht

Schaatsen op de Weissensee levert 35.000 euro op

De vierde editie van de RKC Prestatietocht heeft 35.000 euro opgeleverd voor het René Kids Centre in Namibië. Het bedrag werd bijeen geschaatst door twintig schaatsers die in januari 2019 naar Oostenrijk vertrokken voor de Alter... Lees meer

#rkcprestatietocht

Training RKC Prestatietocht Flevonice

Afgelopen zaterdag kwamen de deelnemers van de RKC Prestatietocht weer samen. René Ruitenberg gaf nog wat laatste tips met het oog op training en kleding. Daarna was het weer tijd om kilometers te maken. Lees meer

256