Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85
DSC_2858 (1)

RKC Prestatietocht 2024

In januari 2024 reizen we met een groep van maximaal 25 deelnemers naar Hotel Kreuzwirt, dat is gelegen op een paar 100 meter van de Oostenrijkse Weissensee. Op vrijdag 26 januari schaatsen we hier de RKC Prestatietocht. 

We rijden deze tocht voor het goede doel. Maar de RKC Prestatietocht is meer dan een sponsortocht. De afgelopen jaren is gebleken dat deelnemen aan deze uitdaging een unieke belevenis is! 

De ultieme persoonlijke uitdaging in combinatie met een geweldige groepssfeer, maken deze reis onvergetelijk. Samen voor het maximale willen gaan, elkaar er doorheen slepen, genieten van de omgeving en de nodige dosis humor staan garant voor een geweldige tijd! 

We noemen het een prestatietocht, omdat iedereen zijn eigen prestatie levert. Voor de één is dat 200 kilometer, voor de ander is het een PR rijden. Iedereen verlegt zijn grenzen door zoveel en zo snel mogelijk alleen of gezamenlijk (een gedeelte van de) 200 kilometer te volbrengen.

Als je eenmaal hebt meegedaan, blijft het vaak niet bij 1 keer. De sfeer in het heerlijke hotel, de mooie onderlinge gesprekken, het verleggen van grenzen en gezamenlijk genieten van de voldoening als alles erop zit: alles bij elkaar maakt dit de reis tot een onvergetelijke ervaring waar je bij wilt zijn!

Klik voor een sfeerimpressie op onderstaande link:

BEKIJK DE MINI-DOCU OVER DE RKC PRESTATIETOCHT 2019

VRA180130_AlternatieveElfstedentocht_ReneKidsCenter_5572

Meedoen in teamverband

Is de 200 kilometer een iets té grote uitdaging? Doe dan mee in teamverband! 

Naast individuele deelname kun je ook samen met je collega's, vrienden, familie, enz. als team deze tocht volbrengen. Rijd bijvoorbeeld met zijn tweeën allebei 100 kilometer. Of in een team van 4, waarvan iedere deelnemer 50 kilometer voor zijn of haar rekening neemt. Op deze manier ga je met elkaar de uitdaging aan en volbreng je als team de 200 kilometer. 

Opgeven kan in een team van 2-4 deelnemers. Maak je familieleden, vriendenkring, collega’s, enz. enthousiast en schrijf je in voor deze unieke, sportieve uitdaging!

Let op: Bij deelname dient ieder teamlid zich wel afzonderlijk aan te melden met zijn of haar persoonsgegevens (dus niet 1 aanmelding per team).

sponsoren

De reis

Bij deelname aan de RKC prestatietocht zijn er 2 opties:

Optie A: Een geheel verzorgde reis

We reizen op woensdag 24 januari 2024 voor een vijfdaagse reis (4 overnachtingen) naar de Weissensee in Oostenrijk. Op vrijdag 26 januari 2024 zal daar de RKC prestatietocht/Alternatieve Elfstedentocht plaatsvinden. Op zondag 28 januari vertrekken we weer richting Nederland. 

We verblijven in het fantastische hotel Kreuzwirt, op een paar honderd meter van de Weissensee. Met een complete wellness-ruimte, inclusief sauna’s en zwembad, een fijne bar en uitgebreide biologische keuken, waan je jezelf echt op vakantie.

Bij deze reis zit inbegrepen:

  • Verblijf op basis van halfpension van woensdag 24 t/m zondag 28 januari 2024 in hotel Kreuzwirt. De kamerindeling (3-4 pers.) vindt in overleg plaats
  • Inschrijving voor de Alternatieve Elfstedentocht bij de organisatie AEW
  • Ondersteuning en support vanuit het RKC team op het ijs tijdens de RKC prestatietocht
  • Het vervoer is op eigen gelegenheid, maar we proberen samen rijden natuurlijk zoveel mogelijk te coördineren
  • Een unieke ervaring die je voor altijd bij zal blijven

Bij deze reis word je volledig ver/ontzorgd en hoef je eigenlijk enkel voor je eigen schaatsen/schaatstenue en sportvoeding te zorgen.

De kosten voor deze reis bedragen € 695,-. 

Het totaalbedrag dient voor 08 december 2023 te worden voldaan op NL18RABO0306262002 t.n.v. Stichting RKC Events.

Een volledig RKC schaatstenue is optioneel bij te bestellen tegen meerprijs (zolang de voorraad strekt). Neem hiervoor contact op met René Ruitenberg via info@renekidscentre.nl of telefonisch op 06-54 39 74 85.

Het is mogelijk om 1 nacht korter te verblijven en op zaterdag 27 januari terug te keren naar Nederland. De kosten bedragen in dat geval € 545,-. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, neem dan contact op met Erik van Wijhe via erikvanwijhe@renekidscentre.nl of telefonisch op 06-11 00 19 61.

Inschrijven voor de geheel verzorgde reis kan tot uiterlijk 08 december 2023.

Schrijf je hier in

 

Optie B: Deelname op eigen gelegenheid

Deelnemen aan de RKC prestatietocht is ook mogelijk op eigen gelegenheid. Overnachting(en), verzorging, inschrijving AEW en voorbereidingen zijn dan geheel voor eigen rekening. 

Bij deze optie is het mogelijk om de RKC prestatietocht te schaatsen op een moment dat het jou goed uitkomt. Dit mag dus een andere datum zijn dan vrijdag 26 januari. Je kiest zelf wanneer je afreist richting Oostenrijk en op welke dag je de uitdaging aangaat. 

Mocht je besluiten om de tocht op vrijdag 26 januari te rijden, dan geniet je uiteraard ook van de support en ondersteuning van het RKC team op het ijs. 

Een volledig RKC schaatstenue is optioneel te bestellen via René Ruitenberg zolang de voorraad strekt: info@renekidscentre.nl of telefonisch op 06-54 39 74 85.

Inschrijven voor ‘optie B’ kan tot uiterlijk vrijdag 12 januari 2024.

Schrijf je hier in

RD7A9637

Voorbereiding

Op zaterdag 04 november 2023 vindt de Kick-off meeting plaats op de schaatsbaan in Deventer. Alle deelnemers zijn hier van harte voor uitgenodigd. Als organisatie zijn we natuurlijk van de partij en we hopen alle deelnemers daar te ontmoeten. Save the date! 

Zet naast 04 november ook alvast 9 december 2023 en 13 januari 2024 in de agenda! Ter voorbereiding op de RKC Prestatietocht wordt er op die zaterdagmiddagen een gezamenlijke training georganiseerd in Deventer. Het lijkt ons heel leuk als er zoveel mogelijk deelnemers aanwezig zijn.

Naast Erik van Wijhe en René Ruitenberg vormt Gerjan van de Brink net als vorig jaar onderdeel van de organisatie en tijdens trainingen en op de Weissensee zullen jullie hem vast en zeker gaan tegenkomen!

Nadere informatie over de Kick-off meeting en de gezamenlijke trainingen volgt binnenkort aan alle deelnemers. 

RD7A9462

De Weissensee

De Weissensee is al sinds 1989 het indrukwekkende decor van wedstrijden en toertochten voor schaatsers. Het is een unieke plek in Karinthië, Oostenrijk. 

Het bergmeer ligt op 1000 meter en is om die reden sneeuwzeker en vaak is de omgeving bedekt met een mooie laag sneeuw. Op het meer worden rondes van 10 – 20 kilometer uitgezet voor de tochten. Soms alleen op het kleine deel van het meer en als het koud genoeg is, ook op het grote meer.

Duizenden schaatsliefhebbers reizen af naar de Weissensee in de twee schaatsweken van het jaar. Er hangt een unieke sfeer van hard werken, sportieve voldoening en het genieten van de omgeving.

phpaKPVLX

Sponsoren

Tijdens de vorige edities van de RKC Prestatietocht haalden onze deelnemers geweldig sponsorbedragen op voor het René Kids Centre. Hiermee kon het RKC hulp bieden aan heel veel kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen die lijden onder de extreme armoede in Rehoboth, Namibië. 

Ook dit jaar willen met elkaar voor een mooie opbrengst gaan en we hopen de € 40.000,- te bereiken! Het streefbedrag per persoon is 1000,- Meer mag natuurlijk ook ;) De opbrengst komt volledig ten goede aan de programma’s van het RKC in Rehoboth, Namibië. 

Via deze site kun je je eenvoudig laten sponsoren. Deel je persoonlijke profiel (te vinden onder het kopje deelnemers) met familie, vrienden en collega’s en ze kunnen via iDEAL direct geld doneren. 

Word je per kilometer gesponsord? Dan kunnen de desbetreffende sponsors achteraf via deze site alsnog met één klik hun betaling online in orde maken. 

Het is ook mogelijk om een factuur te ontvangen. Deze kan aangevraagd worden via e-mail bij Henri van de Ruitenbeek: henrivanderuitenbeek@renekidscentre.nl

HIER vind je een flyer die jij kunt toesturen of uitdelen aan je potentiële sponsors, zodat zij een beeld krijgen waar hun sponsorgeld voor wordt gebruikt :)

phpKMyXfw

Covid-19

Qua maatregelen rondom Covid-19 of andere oorzaken waardoor de tocht geen doorgang kan vinden, volgen wij de richtlijnen en adviezen van Stichting Weissensee. 

Mocht de RKC prestatietocht t.z.t. niet door kunnen gaan, dan zal er bij annulering voor 01 december 2023 sprake zijn van volledige restitutie voor iedereen die zich heeft ingeschreven. Je loopt bij inschrijving dus geen enkel risico dat je geld kwijt bent, indien de RKC prestatietocht noodgedwongen wordt afgelast. Meld je dus met een gerust hart aan. We zien er naar uit!

Tot slot

Tot slot

Last but not least: Meedoen aan de RKC Prestatietocht geschiedt op eigen risico. Om je te kunnen inschrijven hebben we een aantal persoonsgegevens nodig. In ons Privacybeleid kun je hier alles over lezen. 

Bij inschrijving voor de RKC Prestatietocht ga je akkoord met het Deelnemersreglement/de Algemene Voorwaarden van RKC Events, met ons privacybeleid en met de Algemene Voorwaarden van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee (AEW). 

Lees hier de algemene voorwaarden en deelnemersreglement

Lees hier ons privacybeleid

Lees hier de Algemene Voorwaarden van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee (AEW).

Klik hier om de uitdaging aan te gaan!

 

 

283