Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

De RKC Prestatietocht 2020 heeft het geweldige bedrag van 71.177 euro opgeleverd. Stichting RKC Events had zich vooraf 35.000 euro ten doel gesteld. René Ruitenberg was dan ook onder de indruk van deze meer dan verdubbeling.

Het geweldige sponsorbedrag werd donderdag 12 maart bekend gemaakt, tijdens de jaarlijkse reünie van de prestatietocht. Een avond om samen terug te blikken op de tocht, elkaar weer te ontmoeten en bij te praten én om het sponsorbedrag officieel bekend te maken.

Het RKC Bruist van activiteit

René Ruitenberg is onder de indruk van het bedrag. “Dit bedrag dekt voor ons een groot deel van onze jaarlijkse kosten. We hebben het afgelopen jaar geïnvesteerd in nieuwe speeltoestellen en we hebben het pand opgeknapt. We zien hier de vruchten van, het René Kids Centre bruist van activiteiten op dit moment! We ontvangen dagelijks zo’n zestig jonge kinderen op onze day-care, met dit geld kunnen we hen dagelijks eten en drinken geven en het programma draaiende houden. Ook zijn er wekelijks honderden kinderen op de kidsclub. Het team in Namibië werkt zelfstandig en pakt steeds meer zelfstandig dingen op. We kijken daar vanuit Nederland met trots naar en vinden het fijn om op deze manier financieel bij te dragen.” René bedankte alle deelnemers en vrijwilligers voor hun inzet en zij kregen allen een klein presentje bij vertrek.

Vijf jaar vrijwilliger

Een speciaal woord van dank ging dit jaar naar vrijwilliger Mieke Wijnhout. Na vijf jaar in het bestuur van RKC Events en een coördinerende rol bij de RKC prestatietocht, besloot Mieke het stokje over te dragen. Mieke, en haar man Ad, kregen een welverdiend groot applaus en een mooi cadeau. Het stel was zelf ook dankbaar voor alles wat ze in de afgelopen jaren terug hebben gekregen, zowel in de relaties met deelnemers en vrijwilligers als op geestelijk gebied. Mieke’s taken binnen RKC Events houden hiermee op, maar Mieke gaf aan dat haar betrokkenheid zeker niet eindigt.

Editie 2021

Ook in 2021 gaat RKC Events opnieuw de RKC Prestatietocht organiseren. Doel is wederom om 200 kilometer (of je eigen prestatie) te schaatsen en daarmee fondsen te werven voor het RKC. Houdt de website www.rkcevents.nl in de gaten voor meer informatie over toerdata, kosten en inschrijving.

#rkcprestatietocht

Ideale voorbereiding op de RKC Prestatietocht!

Hoe mooi kan het zijn!! Maximaal genieten op Nederlands natuurijs ter ideale voorbereiding op de RKC Prestatietocht! ♥️ Deze toppers hebben inmiddels al flink wat kilometers in de benen op het Veluwemeer en zijn perfect ... Lees meer

#rkcprestatietocht

RKC Prestatietocht 2020: veel om dankbaar voor te zijn

Dankbaar. Het is zo'n woord dat soms kan voelen als een cliché. Toch was dit het eerste woord waar wij als organisatie aan dachten toen we terugkeken op ons avontuur in Oostenrijk. Dankbaar voor een prachtige groep deelnemers, su... Lees meer

#rkcprestatietocht

Inschrijving 5e editie RKC Prestatietocht geopend

De inschrijving voor de vijfde editie van de RKC Prestatietocht is officieel geopend. Deelnemers kunnen zich aanmelden tot en met 23 november 2019 voor dit sportieve event op de Oostenrijkse Weissensee. De Alternatieve Elfstedento... Lees meer

256