Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85
rkcp1

Persoonlijk, betrokken, professioneel

Het schilderachtige bergmeer vormt ieder jaar het decor voor deze Alternatieve Elfstedentocht. Duizenden Nederlandse schaatsfans maken van deze schaatsweek een unieke sportieve belevenis. Kleinschaligheid, betrokkenheid en een professionele organisatie, daar staan we voor. Afgelopen editie haalden onze deelnemers maar liefst 35.000 euro op voor het René Kids Centre.

We reizen in twee groepen van maximaal 25 personen. De ultieme persoonlijke uitdaging in combinatie met een geweldige groepssfeer, maken deze reis onvergetelijk. Iedereen verlegt zijn grenzen door zoveel mogelijk van de 200 kilometer te volbrengen. We noemen het een prestatietocht, omdat iedereen zijn eigen prestatie levert. Voor de één is dat 200 kilometer, voor de ander ligt de prestatie vooral in zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het RKC. Waar het om gaat is dit: we slepen elkaar er doorheen, verleggen grenzen, doen het voor een geweldig doel, genieten van omgeving en elkaars anekdotes en hebben een goede tijd.

We rijden deze tocht voor het goede doel. Maar de RKC Prestatietocht is meer dan geld. De sfeer in het hotel, de voorbereiding, de gesprekken met elkaar. In de afgelopen jaren is gebleken dat dit een unieke combinatie is. De spanning vooraf, samen voor het maximale gaan en samen genieten van de voldoening als alles erop zit. Bekijk de video om deze bijzondere sfeer vast een beetje te proeven...

Bekijk de mini-docu over de RKC Prestatietocht 2019

sponsoren

Sponsoren

Wij gaan ervoor om zo veel mogelijk van de 200 kilometer lange tocht te rijden, ieder op zijn eigen niveau. Het doel is om zo veel mogelijk geld uit jouw netwerk te halen. Het streefbedrag per persoon is 1000 euro (we dagen je uit om minimaal 500 euro op te halen) en samen gaan we voor 60.000 euro.

Via deze site kun je je eenvoudig laten sponsoren. Deel je persoonlijke profiel met familie, vrienden en collega’s en ze kunnen via iDEAL direct geld sponsoren. Laat je je per kilometer sponsoren? Dan kun je achteraf via ons een e-mail naar de mensen sturen die je sponsoren, die met één klik hun betaling online kunnen doen. Je hoeft dus niet steeds achter je geld aan, wel zo prettig!

De reis

De reis

We reizen in twee etappes, met maximaal 25 deelnemers per keer, naar de Weissensee om de Alternatieve Elfstedentocht te gaan schaatsen. Er is de keuze uit een vierdaagse of vijfdaagse reis. 

Optie 1: 22 januari t/m 26 januari 2020 (5 dagen)
Optie 2: 26 januari t/m 29 januari 2020 (4 dagen)
Optie 3: 26 januari t/m 30 januari 2020 (5 dagen)

De kosten voor de reis bedragen € 535,- voor een vijfdaagse reis en € 435,- voor een vierdaagse reis. Daarvoor krijg je:

  • Verblijf in het prachtige hotel Kreuzwirt, dat gelegen is aan de Weissensee. Om de kosten laag te houden, verblijven we op 4-persoonskamers en verzorgen wij de kamerindeling. We maken hierbij kamers met viertallen dames en viertallen heren.
  • Vier hotelovernachtingen op basis van halfpension en ‘kaffee en küchen’ in de middag. 
  • Inschrijving voor de Alternatieve Elfstedentocht bij de organisatie AEW.
  • Vijf georganiseerde trainingsavonden (excl. entree ijsbanen) met René Ruitenberg. Eén training in het westen van Nederland, één training in Dronten en drie zaterdagen op Flevonice in Biddinghuizen. 
  • Een kick-off bijeenkomst op de Vechtse IJsbaan in Utrecht op 2 november vanaf 10.30 uur
  • Bevlogen begeleiders tijdens je reis en tocht.
  • Het vervoer is op eigen gelegenheid, maar we proberen samen-rijden natuurlijk zoveel mogelijk te coördineren.
  • Een geweldige ervaring die je lang bij zal blijven.
weissensee

De Weissensee

De Weissensee is al sinds 1989 het decor van wedstrijden en toertochten voor schaatsers. Het is een unieke plek in Karinthië, Oostenrijk. Het bergmeer ligt op 1000 meter en is om die reden sneeuwzeker en vaak is de omgeving bedekt met een mooie laag sneeuw. Op het meer worden rondes van 10 – 20 kilometer uitgezet voor de tochten. Soms alleen op het kleine deel van het meer en als het koud genoeg is, ook op het grote meer.

Duizenden schaatsliefhebbers reizen naar de Weissensee in de twee schaatsweken van het jaar. Er hangt een unieke sfeer van hard werken, sportieve voldoening en het genieten van de omgeving.

Meer informatie over de Weissensee en het programma

Kreuzwirt

Hotel Kreuzwirt

We verblijven in hotel Kreuzwirt. Dit is een fantastisch, biologisch hotel, op een paar honderd meter van de Weissensee. Met een complete wellness-ruimte, inclusief sauna’s en zwembad, een fijne bar en uitgebreide keuken, waan je jezelf echt op vakantie.

Meer informatie over Hotel Kreuzwirt

Trainingsschema

Trainingsschema

Doe jij mee aan de RKC Prestatietocht, maar weet je niet precies hoe je je moet voorbereiden? 

René Ruitenberg helpt je graag op weg. Stuur je vragen naar reneruitenberg@renekidscentre.nl en René denkt met je mee over jouw persoonlijke voorbereiding.

Download hier het trainingsschema

Tot slot

Tot slot

Last but not least. Meedoen is op eigen risico. Bij inschrijving ga je akkoord met onze voorwaarden en met ons privacybeleid. Om je te kunnen inschrijven voor de RKC Prestatietocht hebben we een aantal persoonsgegevens van je nodig. In ons privacybeleid kun je hierover alles lezen. Bij inschrijving voor de RKC Prestatietocht ga je akkoord met de voorwaarden van RKC Events, met ons privacybeleid en met de algemene voorwaarden van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee (AEW). 

Lees hier het deelnemersreglement van RKC Events
Lees hier ons privacybeleid
Lees hier de algemene voorwaarden van de AEW

Klik hier om de uitdaging aan te gaan!

 

 

273