Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85
DSC_2858 (1)

Jubileumeditie RKC Prestatietocht 2025

In januari 2025 reizen we met een groep van maximum 50 deelnemers naar Hotel Kreuzwirt, dat is gelegen op een paar 100 meter van de Oostenrijkse Weissensee. Op vrijdag 24 januari schaatsen we hier de 10e en daarmee jubileumversie van de RKC Prestatietocht.

We schaatsen voor het goede doel. Maar dit evenement is meer dan een sponsortocht. De afgelopen jaren is gebleken dat deelnemen aan deze uitdaging een unieke belevenis is! En dit jaar wordt er extra groot uitgepakt voor de speciale 10e RKC Prestatietocht!

De ultieme persoonlijke uitdaging in combinatie met een geweldige groepssfeer, maken deze reis onvergetelijk. Samen voor het maximale willen gaan, elkaar er doorheen slepen, genieten van de omgeving en de nodige dosis humor staan garant voor een geweldige tijd!

We noemen het een prestatietocht, omdat iedereen zijn eigen prestatie levert. Voor de één is dat 200 kilometer, voor de ander is het een PR rijden. Iedereen verlegt zijn grenzen door zoveel en zo snel mogelijk alleen of gezamenlijk (een gedeelte van de) 200 kilometer te volbrengen.

Als je eenmaal hebt meegedaan, blijft het vaak niet bij 1 keer. En zeker tijdens deze unieke jubileumeditie verwachten we veel oud-deelnemers aan de start!

De sfeer in het heerlijke hotel, de mooie onderlinge gesprekken, het verleggen van grenzen en gezamenlijk genieten van de voldoening als alles erop zit: alles bij elkaar maakt dit de reis tot een onvergetelijke ervaring waar je bij wilt zijn!

Klik voor een sfeerimpressie op onderstaande link:

BEKIJK DE MINI-DOCU OVER DE RKC PRESTATIETOCHT 2019

VRA180130_AlternatieveElfstedentocht_ReneKidsCenter_5572

Meedoen in teamverband

Is de 200 kilometer een iets té grote uitdaging? Doe dan mee in teamverband!

Naast individuele deelname kun je ook samen met je collega;s, vrienden, familie, enz. als team deze tocht volbrengen. Rijd bijvoorbeeld met zijn tweeën allebei 100 kilometer. Of in een team van 4, waarvan iedere deelnemer 50 kilometer voor zijn of haar rekening neemt. Op deze manier ga je met elkaar de uitdaging aan en volbreng je als team de 200 kilometer. Alles is mogelijk!

Opgeven kan in een team van 2-4 deelnemers. Maak je familieleden, vriendenkring, collega’s, enz. enthousiast en schrijf je in voor deze unieke, sportieve uitdaging!

Via het aanmeldformulier kan je zowel individueel als per team
inschrijven.

sponsoren

De reis

LET OP! Wegens overweldigende belangstelling is optie C reeds volgeboekt. Op het moment van schrijven, d.d. 14-05-2024, zijn er nog 2 plekken beschikbaar voor optie A en 3 plekken voor optie B. Aanmelden voor optie D (= deelname op eigen gelegenheid) is altijd mogelijk.

Wij doen ons uiterste best om extra overnachtingsplekken te realiseren. Mocht dit lukken, dan zullen ook de andere opties weer beschikbaar zijn. 

Houd deze website in de gaten voor de meest up-to-date informatie.

Bij deelname aan de RKC prestatietocht 2025 zijn er 4 opties:

  • Optie A: (NOG 2 PLEKKEN BESCHIKBAAR) Een geheel verzorgde 4-daagse reis

Je reist op woensdag 22 januari 2025 voor een vierdaagse reis (3 overnachtingen) naar de Weissensee in Oostenrijk. Op vrijdag 24 januari 2025 zal daar de RKC prestatietocht/Alternatieve Elfstedentocht plaatsvinden. Op zaterdag 25 januari 2025 vertrek je weer richting Nederland. VOLGEBOEKT!

  • Optie B: (NOG 3 PLEKKEN BESCHIKBAAR) Een geheel verzorgde 5-daagse reis

Je reist op woensdag 22 januari 2025 voor een vijfdaagse reis (4 overnachtingen) naar de Weissensee in Oostenrijk. Op vrijdag 24 januari 2025 zal daar de RKC prestatietocht/Alternatieve Elfstedentocht plaatsvinden. Op zondag 26 januari 2025 vertrek je weer richting Nederland.

  • Optie C: VOLGEBOEKT! Een geheel verzorgde 6-daagse reis

Je reist op woensdag 22 januari 2025 voor een zesdaagse reis (5 overnachtingen) naar de Weissensee in Oostenrijk. Op vrijdag 24 januari 2025 zal daar de RKC prestatietocht/Alternatieve Elfstedentocht plaatsvinden. Op maandag 27 januari 2025 vertrek je weer richting Nederland. VOLGEBOEKT!

Voor alle reizen geldt dat je verblijft in het fantastische hotel Kreuzwirt, op een paar honderd meter van de Weissensee. Met een complete wellness-ruimte, inclusief sauna’s en zwembad, een fijne bar en uitgebreide biologische keuken, waan je jezelf echt op vakantie.

Bij zowel optie A, B en C zit inbegrepen:

  • Verblijf op basis van volpension in hotel Kreuzwirt. De kamerindeling (3-5 pers.) vindt in onderling overleg plaats.
  • Inschrijving voor de Alternatieve Elfstedentocht bij de organisatie AEW.
  • Ondersteuning en support vanuit het RKC team op het ijs tijdens de RKC prestatietocht.
  • Het vervoer is op eigen gelegenheid, maar we proberen samen rijden natuurlijk zoveel mogelijk te coördineren.
  • Bij deze reizen word je volledig ver/ontzorgd en hoef je eigenlijk enkel voor je eigen schaatsen/schaatstenue en sportvoeding te zorgen.

De kosten voor deze reis bedragen
Optie A: € 565,- p.p.
Optie B: € 695,-.p.p.
Optie C: € 825,-.p.p.

Het totaalbedrag dient voor 31 december 2024 te worden voldaan op NL18RABO0306262002 t.n.v. Stichting RKC Events. Een volledig RKC schaatstenue is optioneel bij te bestellen tegen meerprijs (zolang de voorraad strekt). Neem hiervoor contact op met René Ruitenberg via info@renekidscentre.nl of telefonisch op 06-54 39
74 85.

Heb je nog vragen over het verblijf, de reismogelijkheden of iets dergelijks neem dan gerust contact op met Erik van Wijhe via erikvanwijhe@renekidscentre.nl of telefonisch op 06-11 00 19 61.

Inschrijven voor een geheel verzorgde reis kan tot uiterlijk 21 december 2024.

Schrijf je hier in

 

  • Optie D: Deelname op eigen gelegenheid

Deelnemen aan de RKC prestatietocht is ook mogelijk op eigen gelegenheid.

Overnachting(en), verzorging, inschrijving AEW en voorbereidingen zijn dan geheel voor eigen rekening.

Bij deze optie is het mogelijk om de RKC prestatietocht te schaatsen op een moment dat het jou goed uitkomt. Dit mag dus een andere datum zijn dan vrijdag 24 januari. Je kiest zelf wanneer je afreist richting Oostenrijk en op welke dag je de uitdaging aangaat. Mocht je besluiten om de tocht op vrijdag 24 januari te rijden, dan geniet je uiteraard ook van de support en ondersteuning van het RKC team op het ijs.

Een volledig RKC schaatstenue is optioneel te bestellen via René Ruitenberg zolang de voorraad strekt: info@renekidscentre.nl of telefonisch op 06-54 39 74 85.

Inschrijven voor ‘optie D’ kan tot uiterlijk 11 januari 2025.

Schrijf je hier in

RD7A9637

Voorbereiding

Op zaterdag 26 oktober 2024 vindt de Kick-off meeting plaats op schaatsbaan De Scheg in Deventer. Alle deelnemers zijn hier van harte voor uitgenodigd. We starten om 13.00 uur en we sluiten rond 16.30 uur af. Als organisatie zijn we natuurlijk van de partij en we hopen alle deelnemers daar te ontmoeten. Save the date! 

Reserveer naast 26 oktober a.s. ook alvast zaterdag 09 november 2024, zaterdag 07 december 2024 en zaterdag 11 januari 2025 in de agenda! Ter voorbereiding op de RKC Prestatietocht worden er op die zaterdagmiddagen gezamenlijke trainingen georganiseerd. De training van 09 november vindt plaats op de schaatsbaan in Haarlem en de trainingen op 07 december en 11 januari op schaatsbaan de Scheg in Deventer van 13.00 – 16.30 uur. Het lijkt ons heel leuk als er zoveel mogelijk deelnemers aanwezig zijn.

Naast Erik van Wijhe en René Ruitenberg vormt Gerjan van de Brink net als voorgaande jaren onderdeel van de organisatie en tijdens trainingen en op de Weissensee zullen jullie hem vast en zeker gaan tegenkomen!
 

RD7A9462

De Weissensee

De Weissensee is al sinds 1989 het indrukwekkende decor van wedstrijden en toertochten voor schaatsers. Het is een unieke plek in Karinthië, Oostenrijk. 

Het bergmeer ligt op 1000 meter en is om die reden sneeuwzeker en vaak is de omgeving bedekt met een mooie laag sneeuw. Op het meer worden rondes van 10 – 20 kilometer uitgezet voor de tochten. Soms alleen op het kleine deel van het meer en als het koud genoeg is, ook op het grote meer.

Duizenden schaatsliefhebbers reizen af naar de Weissensee in de twee schaatsweken van het jaar. Er hangt een unieke sfeer van hard werken, sportieve voldoening en het genieten van de omgeving.

phpaKPVLX

Sponsoren

Tijdens de vorige edities van de RKC Prestatietocht haalden onze deelnemers geweldige sponsorbedragen op voor het René Kids Centre. Hiermee kon het RKC hulp bieden aan heel veel kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen die lijden onder de extreme armoede in Rehoboth, Namibië.

Tijdens dit unieke jaar hopen we met elkaar voor een geweldige jubileumopbrengst te gaan en hopen we het record van 83.000,- te verbreken! Het streefbedrag per persoon is minimaal 1000,- Uiteraard is meer altijd welkom :) De opbrengst komt volledig ten goede aan de structurele programma’s en de eenmalige acties van het RKC in Rehoboth, Namibië.

Via deze site kun je je eenvoudig laten sponsoren. Deel je persoonlijke profiel (te vinden onder het kopje deelnemers) met familie, vrienden en collega’s en ze kunnen via iDEAL direct geld doneren.

Word je per kilometer gesponsord? Dan kunnen de desbetreffende sponsors achteraf via deze site alsnog met één klik hun betaling online in orde maken.

Het is ook mogelijk om een factuur te ontvangen. Deze kan aangevraagd
worden via e-mail bij Henri van de Ruitenbeek: henrivanderuitenbeek@renekidscentre.nl

HIER vind je een flyer die jij kunt toesturen of uitdelen aan je potentiële sponsors, zodat zij een beeld krijgen waar hun sponsorgeld voor wordt gebruikt :)

HIER vind je alle deelnemers die de uitdaging van de RKC Prestatietocht 2025 aangaan. Geef ze een financieel duwtje in de rug en schenk een donatie voor het RKC ter aanmoediging.

phpKMyXfw

Covid-19

Qua maatregelen rondom Covid-19 of andere oorzaken waardoor de
tocht geen doorgang kan vinden, volgen wij de richtlijnen en adviezen
van Stichting Weissensee.

Mocht de RKC prestatietocht t.z.t. niet door kunnen gaan, dan zal er bij annulering voor 21 december 2024 sprake zijn van volledige restitutie voor iedereen die zich heeft ingeschreven. Je loopt bij inschrijving dus geen enkel risico dat je geld kwijt bent, indien de RKC prestatietocht noodgedwongen wordt afgelast. Meld je dus met een gerust hart aan. We zien er naar uit!

Tot slot

Tot slot

Last but not least: Meedoen aan de RKC Prestatietocht geschiedt op eigen risico. Om je te kunnen inschrijven hebben we een aantal persoonsgegevens nodig. In ons Privacybeleid kun je hier alles over lezen. 

Bij inschrijving voor de RKC Prestatietocht ga je akkoord met het Deelnemersreglement/de Algemene Voorwaarden van RKC Events, met ons privacybeleid en met de Algemene Voorwaarden van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee (AEW).

Lees hier de algemene voorwaarden en deelnemersreglement

Lees hier ons privacybeleid

Lees hier de Algemene Voorwaarden van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee (AEW).

Klik hier om de uitdaging aan te gaan!

 

 

283