Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

De vierde editie van de RKC Prestatietocht heeft 35.000 euro opgeleverd voor het René Kids Centre in Namibië. Het bedrag werd bijeen geschaatst door twintig schaatsers die in januari 2019 naar Oostenrijk vertrokken voor de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee.

De Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee trekt jaarlijks meer dan 6.000 Nederlanders naar Oostenrijk. Twintig deelnemers combineerden hun ultieme sportieve uitdaging met fondswerving voor het RKC. Donderdagavond 14 maart werd het bedrag bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse reünie. Het volledige bedrag komt ten goede aan het René Kids Centre in Namibië.

Annette Holtrust uit Kampen was één van de deelnemers aan editie 2019. “Twee jaar geleden schaatste ik 200 kilometer in bijna twaalf uur tijd. Ik dacht ‘dit doe ik nooit meer’, maar toch ging ik de uitdaging opnieuw aan. Ik ben afgelopen jaar zelf op het René Kids Centre geweest en dus was ik volop gemotiveerd. Dat ik de tocht uit heb geschaatst én zo een bijdrage lever aan het werk van het René Kids Centre, dat is fantastisch!”  

Klik hier om prachtige beelden te zien van de RKC Prestatietocht van Annette Holtrust. Wil je volgend jaar ook meedoen? Houd onze website en Facebookpagina in de gaten! 

Liefde en aandacht

René Ruitenberg, initiatiefnemer van het gelijknamige centrum, is blij met de bijdrage: “Heel concreet gaat het RKC dit geld gebruiken om het centrum in Rehoboth op te knappen. Enkele klaslokalen worden omgebouwd tot kinderopvang. We willen een binnenspeelplaats realiseren voor de allerkleinsten en ook de speeltuin buiten in orde maken.”

De praktische plannen zijn onderdeel van een groter geheel. “We willen ons met méér aandacht richten op minder programma’s. We hebben ervaren dat het goed is om kinderen juist op jonge leeftijd al liefde te geven, zodat ze zelfvertrouwen krijgen en kunnen uitkijken naar een hoopvolle toekomst. We gaan daarom meer focus leggen op kinderen tot ongeveer zes jaar. En dat is ook de reden dat we extra ruimte voor hen maken. Dit bedrag maakt het mogelijk dat te realiseren. Daarnaast hanteren we nog diverse programma’s, zoals de kidsclub waar wekelijks gemiddeld driehonderd kinderen komen, de naschoolse opvang en diverse sportactiviteiten.”

Over het RKC

Het René Kids Centre wil hoop brengen op een plek waar uitzichtloosheid heerst. Veel kinderen groeien op zonder ouders, krijgen geen onderwijs en raken verslaafd aan drank, net als hun ouders of vrienden. Het RKC speelt een belangrijke rol in wijk Block E, door vooral kinderen het geloof te geven dat ze ertoe doen, ze te leren dromen en ze te helpen om dromen te realiseren.

 

Klik hier voor de video van onze deelnemer Ferry Schrijnewerkers!

#rkcprestatietocht

Inschrijving 5e editie RKC Prestatietocht geopend

De inschrijving voor de vijfde editie van de RKC Prestatietocht is officieel geopend. Deelnemers kunnen zich aanmelden tot en met 23 november 2019 voor dit sportieve event op de Oostenrijkse Weissensee. De Alternatieve Elfstedento... Lees meer

#rkcgolfdag

Opnieuw een recordopbrengst voor de René Kids Centre Golfdag

Windkracht 4 tot 6, mistig, tikkeltje vochtig en het geluid van schreeuwende meeuwen; welkom op de Kennemer Golf & Country Club. Dit jaar mogen we op deze prachtige golfbaan aan de kust de Goedendoelendag invullen. Dit beteken... Lees meer

#rkcprestatietocht

Training RKC Prestatietocht Flevonice

Afgelopen zaterdag kwamen de deelnemers van de RKC Prestatietocht weer samen. René Ruitenberg gaf nog wat laatste tips met het oog op training en kleding. Daarna was het weer tijd om kilometers te maken. Lees meer

256